Rekvalifikační a vzdělávací centrum Praha 

Cvičitel Nordic Walkingu  Masér  Cvičitel lyžování 

Instruktor Kondiční chůze se zaměřením na Nordic Walking - Šumava

( Garantem programu je Mgr. Jiří Bartošík )

( Autorizace Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy ČR - č.j.:  MSMT - 32153 / 2018 )

Termíny a místa konání kurzu:

Pokud máte o kurz zájem, můžete se do něj ihned přihlásit, všechny potřebné informace Vám budou zaslány obratem prostřednictvím emailu nebo poštou.

Objednat kurz

 

Co je to Kondiční chůze - Nordic Walking?

 

Tímto názvem se označuje v dnešní době jedno z nejdynamičtěji rostoucích sportovních odvětví – Severská chůze – chůze se speciálními holemi.

Důvod, proč je tato sportovní disciplína výjimečná a ve světě stále více oblíbená je prostý:

- je dostupná každému a v každém věku

- lze se jí snadno naučit

- lze ji využít i u jedinců se zdravotním oslabením

- může ji provozovat celoloročně a kdekoli (v přírodě i ve městě)

- její přínos se projevuje na naší kondici téměř okamžitě

 

 

Proč tomu tak je ?

- chůze je nejpřirozenější a nejzdravější lidský pohyb

- díky speciálním holím aktivně zapojuje i další svalové skupiny našeho těla (cca 90% všech svalů) a tím nám chůzi usnadňuje 

- odlehčuje dolní končetiny, více podporuje činnost oběhových a dýchacích orgánů

- současně zvyšuje pozitivním způsobem látkovou výměnu, celkový energetický výdaj a napomáhá vyplavování toxických látek z těla

- současně s tím však paradoxně i přes zvýšenou tepovou frekvenci a celkově vyšší zatížení organizmu subjektivně nevyvolává adekvátní pocity únavy, jež by se dostavily u jiné obdobně energeticky náročné sportovní činnosti, např. u běhu, plavání, veslování a atd.

- umožňuje i netrénovaným jedincům podávat dlouhodobě vysoký fyzický výkon.

 

V současné době se stává silným trendem, a to nejen v rámci sportovního a kondičního tréninku, ale i jako vydatná rehabilitační metoda v rámci lázeňské péče. Zároveň můžeme sledovat i vzrůstající zájem mezi turistickou veřejností, která tak nachází letní alternativu k zimnímu běžkování. Z trekingových holí se postupně přechází na konfortnější a lépe ovladatelné Nordic Walkingové.

Pod dohledem kvalifikovaného instruktora se blahodárný vliv této, na první pohled, jednoduché sportovní disciplíny začne projevovat velmi rychle a bez počátečních vedlejších nepříznivých pocitů z nadměrného zatížení a únavy, které jinak provázejí většinu sportovních začátečníků.

Díky chůzi s holemi – NORDIC WALKINGU se zbavujeme bolesti hlavy, kloubů, astma a řada dalších neduhů,  způsobovaných naším civilizačním stresem.

  

 

Rekvalifikační program "CVIČITEL NORDIC WALKINGU"  je určen pro zájemce starší 18 let, s ukončeným SŠ vzděláním, s dobrým zdravotním stavem. Rozsah je 150 hodin presenční formou.

 

Výuka je organizována modulově:


    1) víkendové semináře  - v Praze - s možností kombinace s pobytem na Šumavě

2) týdenní pobytový kurz - na Kubově Huti na Šumavě

 

Na Šumavě je zajištěno ubytování ZDARMA v našem objektu na Kubově Huti.

 

Obsahem Rekvalifikačního programu je osvojení správné techniky a metodiky Nordic Walkingu.  Získání všech potřebných znalostí a vědomostí, které souvisí s profesionální činností "Instruktora" této sportovní a tělovýchovné aktivity. Tématem jsou základy anatomie a fyziologie člověka, principy sportovního tréninku, pedagogiky a psychologie. Dále absolventi získají schopnost poskytnout odborně první pomoc a v neposlední řadě získá cenné informace, jak vybudovat funkční Nordic Walkingové Centrum a jakým způsobem jej dále úspěšně komerčně rozvíjet. 

Závěrečná zkouška se skládá ze dvou přístupových testů - z teorie Nordic Walkingu a anatomie člověka, dále z ústní a praktické zkoušky. Důležitou součástí je vypracování a obhájení závěrečné absolventské práce v rozsahu 30 stránek strojopisu. Rekvalifikační program je koncipován jako dvousemestrální, což předpokládá ukončení kurzu nejpozději do 12 měsíců od jeho zahájení.

 

ZDARMA obdrží každý frekventant 1x pár "instruktorských" NW holí značky GABEL,

 

které jsou výškově nastavitelné a patří v současné době nepochybně k tomu nejlepšímu z produkce této italské firmy.

Po úhradě programu na náš účet, budou zájemci obratem zaslány veškeré studijní materiály: učebnice a učební texty v elektronické podobě na DVD nebo na FlashDisku a psací potřeby.

 

Celková cena školení je 14.700,- Kč


Úhradu proveďte, prosím, na účet č.: 383 110 193 / 0800, vedeném u České spořitelny, obratem po potvrzení vaší přihlášky z naší strany. Nepozději však do 14 dní, kdy končí předrezervace ubytování ZDARMA.

Jako Variabilní symbol použijte číslo Vašeho mobilního telefonu a do poznámky INW a datum zahájení. 


Sleva pro absolventy některého ze vzdělávacích programů RVC je 10%

 

Nordic walking pro zdraví - kniha

 

 

Další odkazy

 

Termíny a místa konání kurzu:

Pokud máte o kurz zájem, můžete se do něj ihned přihlásit, všechny potřebné informace Vám budou zaslány obratem prostřednictvím emailu nebo poštou.

Objednat kurz